Portfólió

Praktikum 50 négyzetméteren

A háromszintes, tetőtér beépítéses ház alapterülete alig 50 négyzetméter. A viszonylag kis területből kényelmes, 3 fős család számára optimális lakóteret kellett létrehozni. Az apró konyhában minden elérhető karnyújtásnyira, praktikus tárolók mögött rejtőznek az eszközök, alapanyagok, kellékek.
Az enteriőr megtervezése során a legfontosabb feladatnak a 240 cm-es belmagasság optikai korrigálása bizonyult. A magasság érzet növelését leghatékonyabban padlóig érő függönyökkel, sötét padlóval, világos fallal, fehér mennyezettel, hosszanti elemekkel és a kanapé mögötti egyedi tervezésű fényinstallációval érhetjük el.
A lakás különleges része a fémvázas lépcső, mely egy dobogóról kiindulva párnázott kis kuckóban folytatódik, ezzel is kihasználva a lépcső alatti teret, növelve a nappaliban leültethető személyek számát. A későbbiekben a pad gondoskodik a gyerekjátékok elrejtéséről is.

Tervező: S. Vanyolai Dalma
Látványterv: Sarkadi Imre
Ház belsőépítészeti látványterve Ház belsőépítészeti látványterve Ház belsőépítészeti látványterve Ház belsőépítészeti látványterve Ház belsőépítészeti látványterve Ház belsőépítészeti látványterve Ház belsőépítészeti látványterve Ház belsőépítészeti látványterve Ház belsőépítészeti látványterve
X