Portfólió

Régi-új? Az átalakítás varázslata

Az étterem új épületrészének tervezésében való korábbi részvételemnek köszönhetően már ismerősként csöppentem bele a méltán népszerű győri étterem átalakításának tervezésébe. Az igazi kihívást az jelentette, hogy amellett, hogy igazodnunk kellett a pár éve megépült új épületszárny által meghatározott enteriőrhöz, mégis valami újat, valami izgalmasat kellett alkotnunk, aminek csupán a látványáért is betérnek a vendégek az étterembe.
A nehézséget az adta, hogy az éttermet úgy kellett kialakítani, hogy napközben menüző tömeg kiszolgálására legyen berendezkedve, míg esténként hatalmas, exkluzív rendezvények lebonyolítása legyen megvalósítható. A nagy forgalom jelentős igénybevételt jelent: kizárólag tartós, időtálló anyagokat használhattunk fel, mely minden generáció ízlésének meg tud felelni, és nem utolsó sorban könnyen alakítható. Fel lehessen bontani egymástól elszeparálható, jellegében egymástól kissé eltérő termekre, de akár az egész éttermet egybenyitva több száz embert ki tudjon szolgálni, megfelelő méretű, kényelmes asztalokkal és közlekedőkkel megtartva a tágasság érzetét. Új funkcióként helyet kapott egy L alakú bárpult a bejárattal szemközti sarokban, valamint egy kis pálinkázó sarok az étterem félreeső részében. A régóta vágyott borhűtő közvetlen a bejárat előtt kapott helyet, amire mindenhonnan kiváló rálátás nyílik. Az étterem 50 éves évfordulójára a belső megújulás mellett az épület külseje is átalakításon esett át.

Tervező: S. Vanyolai Dalma
Látványterv: Benkő Design
Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve Étterem belsőépítészeti látványterve
X